natural-running-landing-banner.jpg

Wat is natuurlijk hardlopen?

Er is niet één definitie van natuurlijk hardlopen. Wat dat betekent voor Topo, of voor u, kan verschillen naargelang uw eigen loopervaring. Daar komen we later op terug. Laten we nu beginnen met de basis vanuit Topo's perspectief.

Wat betekent natuurlijk hardlopen voor u?

Als je denkt aan natuurlijk voedsel, wat komt er dan in je op? Biologisch? Non-GMO? En, als je natuurlijke lichaamsproducten koopt, waar let je dan op. Waarschijnlijk zonder parabenen of chemische middelen. De informatie die herhaaldelijk naar voren komt, gaat over synthetische additieven die bijvoorbeeld een make-upproduct veranderen, waardoor het minder natuurlijk en misschien minder goed voor je huid wordt.

We kunnen een parallel trekken met hardlopen. In zijn zuiverste vorm berust hardlopen immers op het hele lichaam, dat functioneert als een systeem en steunt op de voeten. 

Stephen_Matera_10-17-16_DSC4562.jpg

"In zijn zuiverste vorm berust hardlopen op de werking van het hele lichaam, te beginnen met de blote voet."

nr_running_with_efficiency.jpg

EFFICIËNT LOPEN

Een andere manier om erover na te denken: miljoenen jaren lang is het menselijk lichaam geëvolueerd om efficiënt over lange afstanden te lopen, meestal om op voedsel te jagen en meestal blootsvoets of bedekt met dunne zolen. Ons lichaam is ontworpen om efficiënt te functioneren. Sommigen zouden zeggen dat het deel uitmaakt van ons DNA. Hardloopschoenen bestaan pas 50 jaar en hardloopschoenen met uitgebreide demping en stabiliteitskenmerken zijn pas 35 jaar verkrijgbaar.

"Ons lichaam is ontworpen om efficiënt te functioneren. Sommigen zouden zeggen dat het deel uitmaakt van ons DNA."

Evolutie van het natuurlijk hardlopen

Betekent dat dat we allemaal op blote voeten moeten lopen? Tuurlijk, dat zou geweldig zijn, en sommige mensen kunnen het doen. Maar voor de meesten van ons lijkt het niet erg praktisch, omdat wij niet alleen ons hele leven schoenen hebben gedragen, maar ook behoefte hebben aan warmte, comfort en bescherming.

Dus kwamen we op het idee om een schoen te maken die je voet een voet laat zijn, terwijl hij comfort en bescherming biedt. We hebben de "toe box" ruim gemaakt, zodat uw tenen zich op natuurlijke wijze kunnen spreiden voor evenwicht & controle.

Gardons la plate-forme plate ou la plupart du temps plate, de sorte que votre pied se pose, se répartisse et distribue l'impact plus normalement.

En laten we dat doen met verschillende niveaus van comfort en bescherming, zodat lopers geleidelijk kunnen overgaan naar een meer natuurlijke toestand, zonder hun training radicaal te veranderen. Bij Topo noemen we dit de kruising tussen "primair" en "praktisch" - de evolutie van natuurlijk hardlopen.

Natuurlijk hardlopen is afhankelijk van een gezond, beweeglijk, stabiel en sterk lichaam. Voordat u een paar Topo's aantrekt, moet u meer te weten komen over uw onderliggende biomechanica. Als je lichaam niet goed is afgesteld, is er geen schoen die je kan redden. Voor ons is de missie eenvoudig: zorgen voor opleiding en hulpmiddelen die hardlopers helpen sterker en mobieler te worden, en dit te ondersteunen met schoenen die je helpen je meest natuurlijke hardlooptoestand te vinden.

Bij Topo noemen we dit de kruising tussen "primair" en "praktisch" - de evolutie van natuurlijk hardlopen.

shoes-banner.jpg
Collage.png

Hoe doe jij aan #movebetternaturally ?

Vertel ons over uw avonturen op Instagram en misschien zie jij jezelf op onze website!

IN TUSSENTIJD

Ontdek nieuwe manieren om uw hardloopervaring natuurlijker te maken.

acu-running-image-link.jpg
natural-running-center-image.jpg
IMG_1017.JPG
MTN RACER 2

De duurzame Vibram® Megagrip buitenzool biedt de ultieme grip op elk oppervlak, nat of droog.

nav_about-topo.jpg
Welkom bij Topo

Ontdek de oorsprong en inspiratie achter het merk Topo en leer hoe we onze missie tot uiting brengen via de producten die we maken en de mensen die we van dienst zijn.

IMG_1018.JPG
MTN RACER 2

De duurzame Vibram® Megagrip buitenzool biedt de ultieme grip op elk oppervlak, nat of droog.