ONS VERHAAL

our-history-banner-desktop.jpg

TOPO WERD IN 2013 OPGERICHT DOOR TONY POST, MAAR HET VERHAAL BEGON EIGENLIJK MEER DAN 40 JAAR GELEDEN OP EEN ATLETIEKBAAN IN TULSA, OKLAHOMA.

Geboren en getogen in Colorado, ging Tony naar Tulsa, Oklahoma om te studeren. Daar werd hij lid van de D1 atletiek- en crosscountryteams en werd uiteindelijk aanvoerder. Nog belangrijker, Tony werd verliefd op hardlopen.

Met de ambitie om harder te trainen, sneller te zijn, en laten we eerlijk zijn, niet opgesloten te zitten, verhuisde Tony naar de staat Massachusetts en begon hij te trainen met enkele van de toplopers in de omgeving van Noord-Boston. Helaas werden zijn race- en trainingsdoelen vaak afgeremd door blessures, overtraining en slecht passende schoenen. Zoals veel hardlopers begon hij te werken in de schoenenindustrie waar hij alles leerde over de fabricage van schoenen.

Na 35 jaar in de industrie wist Tony dat er nog iets ontbrak op de markt - een schoen die hardlopers toegang gaf tot de belangrijke voordelen van natuurlijk hardlopen, terwijl ze een aantal van hun favoriete kenmerken van traditionele hardloopschoenen bleven behouden. Omdat hij de beste natuurlijke loopschoenen ter wereld wilde leveren, begon Tony zijn eigen schoenbedrijf op te richten.

IMG_1017.JPG
MTN RACER 2

De duurzame Vibram® Megagrip buitenzool biedt de ultieme grip op elk oppervlak, nat of droog.

nav_about-topo.jpg
Welkom bij Topo

Ontdek de oorsprong en inspiratie achter het merk Topo en leer hoe we onze missie tot uiting brengen via de producten die we maken en de mensen die we van dienst zijn.

IMG_1018.JPG
MTN RACER 2

De duurzame Vibram® Megagrip buitenzool biedt de ultieme grip op elk oppervlak, nat of droog.